Voor het eerst hypotheek met rente onder de 1% op de markt

14-02-2020

De primeur is voor het nieuwe hypotheeklabel Lot, dat zakenbank NIBC donderdag lanceert.

Ook stoomt meer buitenland kapitaal naar de Nederlandse hypotheekmarkt omdat daar nog steeds relatief aantrekkelijke rendementen worden gehaald.ekmarkt omdat daar nog steeds relatief aantrekkelijke rendementen worden gehaald.

Voor het eerst hypotheek met rente onder de 1% op de markt

Etalage van de makelaar Heren van Snoeck. Huizenkopers kunnen voor het eerst een hypotheek met looptijd van 10 jaar afsluiten met een rente onder de 1%.Etalage van De makelaar Heren van Snoek. Huizenkopers kunnen voor het eerst een hypotheek met looptijd van 10 jaar afsluiten met een rente onder de 1%.Foto: Sabine Joosten/Hollandse Hoogte

Huizenkopers kunnen voor het eerst een hypotheek met looptijd van 10 jaar afsluiten met een rente onder de 1%. De primeur is voor het nieuwe hypotheeklabel Lot, dat zakenbank NIBC donderdag lanceert. Voor een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie van 10 jaar gaan klanten 0,99% betalen voor een NHG-hypotheek van 20 jaar 1,41%.

NIBC gaat de hypotheken verstrekken en beheren, maar de financiering komt van twee institutionele investeerders. De zakenbank krijgt zo commissie-inkomsten maar loopt niet het risico op wantbetalingen. NIBC had al een vergelijkbare overeenkomst met de grote Franse verzekeraar AXA.

Ook andere banken, waaronder ING en Rabobank, verstrekken vaker hypotheken die ze niet zelf op de balans nemen. Banken moeten vanwege nieuwe Europese regels steeds hogere buffers aanhouden voor hypotheken.

Lange looptijden

Bovendien zijn de hypotheken met lange looptijden, die nu populair zijn bij huizenkopers, minder aantrekkelijk voor banken omdat ze die deels financieren met kort spaargeld. Lange looptijden passen beter bij verzekeraars en pensioenfondsen. Die zijn de afgelopen jaren groot de hypotheekmarkt opgenomen.

Copyright © 2020 De Heren van Snoek Makelaardij

Inloggen

Inloggen op mijn De Heren van Snoek Makelaardij. Heb je nog geen account? Maak er direct één aan!

Vergeten?

Nog geen account?

Sluiten

Recent bekeken