Beschrijving

Dit is PRACHTIG WONEN met hoofdletters. Charmant, smaakvol en karakteristiek. Hartje Den Helder en dan toch in alle rust leven. Het kan in deze groene enclave. Geen bebouwing aan de overzijde maar uitzicht op groen. Daarbij komt nog ook dat dit sfeervolle en beeldbepalende herenhuis uit 1856 dichtbij de dijk is gelegen. Heerlijk! Kom straks thuis, parkeer uw auto voor de deur en geniet van alles wat dit statige pand én de omgeving te bieden heeft.

Dit pand op eigen grond is keurig afgewerkt en zo te betrekken. Het souterrain is perfect om een atelier, studio, kantoor of een ruime werkplek aan huis te realiseren. Met veel plezier nemen we u mee door dit charmante huis.

Indeling:

De fraaie trapopgang en statige voordeur met een hoogte van 3,2 m geven een vriendelijk welkom. Vanuit de indrukwekkende hal zijn alle vertrekken bereikbaar. De imposante woonkamer heeft kamer-en-suitedeuren, hoog plafond, raamluiken, paneeldeuren en originele ornamenten op het plafond. De handgemaakte keuken met inbouwapparatuur en betonstukwerk bevindt zich aan de achterzijde (aangebouwd in circa 1970). Vanuit de hal heeft u middels een vaste trap toegang tot het souterrain. Zowel vanuit de keuken als vanuit de woonkamer is het zonnige balkon van circa 8,1 x 2,9 (voorzien van kunststof terrasplanken) gelegen op het zuiden bereikbaar.
Eerste verdieping
Deze verdieping heeft een speels niveauverschil tussen het voorste- en achterste gedeelte van de woning. De ruime slaapkamer aan de voorzijde heeft uitzicht op het stadspark. De moderne badkamer met luxe douche, toilet en wastafel is gelegen tussen twee slaapkamers in het voorste gedeelte. Beide slaapkamers hebben directe toegang tot de badkamer. De derde slaapkamer bevindt zich in het achterste gedeelte. Alle kamers hebben en prachtige lichtinval.

Souterrain:

Het souterrain van circa 65 m² heeft een stahoogte van circa 1,9 m. Leuk detail: het souterrain diende in het verleden als limonadefabriek. Er zijn hier zelfs nog enkele details bewaard van gebleven. Het souterrain is momenteel in gebruik als atelier. Het achterste gedeelte is nog voorzien van de originele plavuizen. Verder bevinden zich hier nog de cv-opstelling en de witgoedaansluiting. Vanuit de houten dubbele deuren heeft u toegang tot de zijtuin. Toch liever de auto op eigen terrein parkeren? Geen probleem, dit kan prima in de zijtuin. De Indonesische tuin aan de achterzijde biedt een oase van rust en privacy.

Doordat het pand altijd met veel aandacht, liefde en passie is bewoond en in diverse stadia is gerenoveerd, komen authenticiteit en comfort allebei tot hun recht.

Bent u enthousiast geworden en wilt u binnenkijken, sfeer proeven en ruimte beleven? Wij maken graag een afspraak voor u! U kunt ons bereiken op 020-4630100.

Dit betreft een collegiale verkoop met Mulder & Versteeven Makelaars, zij zijn bereikbaar op 0223-615409.

Tuin

Achtertuin, zijtuin en zonneterras

Bijzonderheden

- Eigen grond
- Oplevering in overleg

Kenmerken